Författaren Ulrika Berge

Ulrika Berge är konstnär och har i många år jobbat med Luftteckningar av sytråd. Med  hjälp av tråden tecknar hon i luften.

I sin atelje bygger hon nya verk till nästa utställning. För att se pågående och kommande utställningar besök hennes hemsida: www.ulrikaberge.se När hon inte jobbar ägnar hon sig åt att lära sig nytt, vara i naturen, dansa, yoga och meditera. De nära och kära är en viktig del av hennes liv.

KAMELEN kom till henne när hon höll på att bygga landskap av svävande växtlighet. Hon överraskades av strömmen av ord och lät tangenterna smattra fram en humoristisk och filosofisk berättelse om att finnas på den här jorden.

stjärnögon STJÄRNÖGON

”Det är energi det handlar om i Ulrika Berges arbeten. Hon hämtar den ur naturen. Hennes verk, som kan ta sig många olika uttryck, har det gemensamt att hon försökt bygga in livskraft i dem. Ta den stora installationen hon gjort som visar stora skira blommor som hänger från taket. De tar upp luftens energi som ger dem långsamma sugande rörelser. De stora blommorna  vrider sig lojt och förnöjt, de svävar mjukt i en stilla sensuell dans. De tar också hand om rummets ljus och skapar levande skuggspel. Vi går in i rummet och får en fysisk upplevelse av ständig förändring av former, perspektiv, skuggmönster. Det är vackert på ett vitaliserande sätt.

Ulrika Berge ser en skönhet i hur naturen är uppbyggd och konstruerad. De är både påtaglig och undflyende. Skönheten är en del av livets omistliga mysterier och ett oöverträffat kommunikationsmedel. Den drabbar oss och vi svarar med känslor. Liksom i meditationen blir det en samtidig upplevelse av helhet och del, av allt och intet, en koncentration som inte tar, men ger energi.” 

Bo Borg  Tidningen KONSTHANTVERK nr.1 – 2014

Att släppa taget

ATT SLÄPPA TAGET

No comments yet.

Kommentera